Parmesan zeytinli ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Parmesan peyniri ve zeytin kesinlikle vazgeçemediğim iki lezzet. Parmesan peynirinin Türkiye’de bu kadar pahalı olması gerçekten çok kötü. Böylesine lezzetli bir peyniri tariflerde kullanmak insan için iki kere düşünülür.

Eski eşimin sınıf arkadaşı, İtalya’yı ziyaret ettikten sonra hediye olarak neredeyse bir kilo Parmesan getirdiğini ve bunun benden çok sana iyi geleceğini söyledi. Parmesan peynirimiz 10 liraya yakındı, güzel olan da 100 gramı 7-8 liradan satılandan daha lezzetli olması.

Parmesan peyniri ile ilgili Wikipedia’dan bazı bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Parmesan peyniri ya da diğer adıyla Parmesan, çok sert, açık sarı renkli bir peynir türüdür.Üretimine İtalya’nın kuzeyinde Parma adında küçük bir kasabada başlanmış, lezzeti ve kalitesiyle ünü tüm ülkeye yayılmıştır. Küreselcilik. Genellikle “Sezar salatası”nda kullanılır.

peynir hakkında

Parmigiano-Reggiano (Parmesan): 16 litre inek sütünden 1 kilo Parmesan peyniri üretilir. İtalya’nın en popüler peyniri olan Parmesan’ın minimum bekleme süresi 12 aydır. Olgunlaşma süresi ne kadar uzun olursa peynirin kalitesi o kadar iyi olur. Bu nedenle en iyi Parmesan peyniri 24 ila 36 aylık olandır.

Peynir uzmanları “Spring Parmigiano” yu tercih ediyor. İlkbaharda peynirin yağ oranı daha düşüktür. Bu peynirin daha kuru olmasına neden olur, örneğin Nisan ayında üretilen Parmesan’ın rengi açık, neredeyse beyazdır. Yaz peyniri tadı en zor olanıdır. Yazlık peynirin rengi daha koyu, neredeyse koyu altın sarısıdır.

Yaz peynirleri, özellikle fesleğen sosu olmak üzere makarna sosları için harikadır. İtalyanlar bu peyniri çok sağlıklı olduğuna inandıkları için bebek mamalarına katıyorlar. Parmesan pastörize sütten yapılmadığı için vitamin ve mineraller açısından da oldukça zengindir. Özellikle protein, kalsiyum, fosfor ve B vitaminleri için vazgeçilmez bir kaynaktır.

Aşk…

Parmesan Zeytinli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

    3 yumurta 1 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri 1 su bardağı kek unu (kabartma tozu içerir) 1 su bardağı çekirdeksiz zeytin 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tutam ince kıyılmış taze nane

Parmesanlı zeytinli ekmek tarifi nasıl yapılır?

3 yumurtayı karıştırma kabına kırın. Bir bardak Parmesan peyniri ekleyin ve bir çırpma teli ile karıştırın. Bir karıştırma kabına un, taze nane, zeytinyağı ve zeytinleri ekleyip karıştırmaya devam edin. Muffin kalıbını yağlayın ve hamuru bir çorba kaşığı veya bir top dondurma ile kalıba paylaştırın. 180 derecelik fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın