medyauzmani.com

Patlıcan Dolma – En Sevdiğim Yemek

Nefis Kuru Patlıcan Tarifleri için önce patlıcanı 15 dakika haşlayın, biraz yumuşamasını bekleyin.

Kaynattıktan sonra suyun soğumasını beklerken bu arada malzemelerimizi yapalım.

Derin bir kapta 1 adet soğan, sarımsak ve domatesi küp şeklinde doğrayalım.

Pirinci, ince kıyılmış maydanozu, baharatları, salçayı, tuzu, nar suyunu ekleyip iyice karıştıralım.

Soğuyan patlıcanlarımızı ikişer kaşık çamurla dolduralım.

Doldurulmuş patlıcanları tencereye koyalım.

Üzerine su dökün ve 25 dakika kısık ateşte pişirin.

Tatlı Kuru Patlıcan Ezmesi kullanıma hazırdır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın