medyauzmani.com

Pratik Yoğrulmayan Ekmek – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bir süre içeride yaşayacağız gibi görünüyor. Bu durumun iyi yanı, asla yeni bir şey öğrenmek zorunda kalmayacağımız zamanı bulabilmemizdir.

Evde kahvaltı, öğle veya akşam yemeği için her şey olmasına rağmen sadece ekmek almak için markete gitmek gerekebilir. Çünkü ekmek yapmanın zor ve stresli olduğunu düşünüyorsunuz.

sayı. Hiç de öyle olmadığını göreceksiniz, sadece birkaç saat içinde yumuşacık, pofuduk ve lezzetli ekmekler yapabilirsiniz. Herhangi bir deneyim veya bilgi olmadan. Tek yapmanız gereken malzemeleri karıştırmak, biraz beklemek ve pişirmek. bu her şey!

Bu zor günler geçecek ve siz yine de evde kendi ekmeğinizi yapmaya devam edeceksiniz 🙂

Tarifin video açıklaması:

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Pratik yoğrulmayan ekmek tarifi malzemeleri

    3 su bardağı un 1,5 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1,5 çay kaşığı tuz Unu hamur haline getirin

Yoğurmadan pratik ekmek tarifi nasıl yapılır?

Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz ve mayayı ekleyip kaşıkla karıştırın. Su ekleyin, homojen olana kadar karıştırın, üzerini streç filmle kapatın ve ılık bir yerde bir saat mayalanmaya bırakın. Ekşi mayayı elinizle toplayın, un serpilmiş yağlı kağıt üzerine katlayın ve top haline getirin. Hamuru yağlı kağıt üzerinde 30 dakika dinlendirin. Dökme demir tavayı ısıtın ve hamuru yağlı kağıtla birlikte sıcak tencereye alın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Tencerenin kapağını açıp 30 dakika daha pişirip ocaktan alın. Tencereden aldığınız ekmeği bir tel üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan ekmeği dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın