medyauzmani.com

Gazlı mayasız ekmek – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yoğrulmayan ekmek tarifimde elimden geldiğince pratik ekmek tarifleri paylaşmaya çalışacağım dedim. Şimdiye kadar yaptığım en pratik ekmek tarifi mayasız ekmek! Birçoğunuz hala fermente tariflerden uzaktasınız.

Evdeyken ekmek denemek isteyenler var, maya bulamayanlar var. O halde en fazla 40 dakikada karbonat ve kabartma tozu ile sofraya servis edebileceğiniz bu nefis mayasız ekmek tarifini denemelisiniz.

Bir aksilik olmazsa yarın veya perşembe sizler için çektiğim eğitim videosunu paylaşacağım. Yeni video tariflerimi görmek için YouTube kanalımı takip edebilirsiniz.

Videolu anlatım

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Mayasız ekmek tarifi için malzemeler

    4,5 su bardağı un (450 gr) 1 su bardağı + 1/4 su bardağı süt 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1 çay kaşığı karbonat (5 gr) 1 çay kaşığı karbonat (5 gr) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı granül şeker

Mayasız gazlı ekmek tarifi nasıl yapılır?

Sirkeyi süte ekleyin ve karıştırın. Unu derin bir kaba alıp üzerine kabartma tozu, kabartma tozu, toz şeker ve tuzu ekleyip kaşıkla karıştırın. Sütü ilave ederek karıştırın ve hamurdan kaşıkla alınca masaya alın ve elinizle toplayarak yoğurun. (Ekmeğin sert olmaması için sadece toparlanana kadar yoğurun) Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine veya fırın tepsisine alın. Bıçak yardımıyla artı işareti şeklinde derin bir çizik atın. 200 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen ekmeği bir tel üzerinde soğumaya bırakın. Soğuyan ekmeği dilimleyerek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın