medyauzmani.com

Vejetaryen Fettuccine – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Makarna, dünyadaki en lezzetli ve doyurucu yiyeceklerden biri olmalı. İçine dilediğiniz kadar ekleyebilir, yüzlerce çeşit oluşturabilirsiniz. Pişirilmesi ve servis edilmesi oldukça pratiktir ve bilindiği üzere şişmanlatmaz. Sade tüketildiğinde ekmeğe göre daha az kaloriye sahip… Düşünün, beslenme uzmanları değişim listelerinde 2 dilim ekmek yerine 4 yemek kaşığı makarna öneriyor. Yani sos ve makarnayı besi yapan pişirme yöntemi mesela ben kavrulmuş makarnaya ve krema soslu makarnaya bayılırım 🙂
Sebzeli fettuccine yaparken tarifteki sebzelere bağlı kalmanıza gerek yok, mevsim sebzeleri ile bambaşka lezzetler yaratabilirsiniz. Aşk…

Makarna pişirirken dikkatimi çeken birkaç püf nokta var. Tembel değilim, senin için yazdım.

Makarna pişirme ipuçları:

Makarna bol suda haşlanmalıdır.
Makarnayı eklemeden önce kaynayan suya tuz veya et suyu ekleyin.
– Eriştelerin birbirine yapışmaması için 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ eklemelisiniz,
– Daha katı veya daha yumuşak olmasını istemiyorsanız poşetin üzerinde yazan süreye mutlaka uymalısınız,
– Tencerenin dibine yapışmaması ve eşit pişmesi için pişirme sırasında aralıklarla karıştırılmalıdır.
– İstediğiniz kıvamı elde etmek için makarna piştikten sonra süzülmelidir.
– Süzme işlemi için büyük delikli süzgeç değil ince delikli süzgeç kullanılmalıdır.
– Makarna soslu yapılıyorsa makarnanın soğumaması için haşlama işlemi sosun pişmesine yakın yapılmalıdır.

Sebzeli Fettuchine Tarifi Malzemeler

    1 paket fettuccine makarna, kırmızı etli, kırmızı biber (paprika), yeşil biber, havuç, mantar ve kabak 1 paket. çiğ krema 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 2-3 dilim taze kaşar peyniri tuz siparişe göre baharat

Sebzeli Fettuchine Tarifi nasıl yapılır?

Makarnayı zeytinyağı ve tuz eklenmiş kaynar suda haşlayın (ben 10-15 dakika haşlıyorum). Sebzeleri jülyen (ince, uzun) doğrayın, teflon tavaya veya tavaya alıp zeytinyağında kızartın. 1 paket çiğ krema ve baharatları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Soğuk sudan süzdüğünüz makarnaya ekleyin ve karıştırın. Makarnayı servis tabağına alıp kaşar peyniri dilimleri ile servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın