Bu ara yeni baklalar yakın zamanda başlayacağı için dondurucudaki taze baklaları pişirmeye devam ediyorum.
15 küsür yıl önce paylaştığım tarifimi de çok tekrar pişirmeye karar verdim. Salçasız, domatessiz sadece zeytinyağı, soğan ve un ile hazırlıyoruz.
Taze iç bakla dondurucuda nasıl saklanır yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Domatesle yapılan diğer zeytinyağlı iç bakla tarifim de burada…
Sevgiler…
Zeytinyağlı Taze İç Bakla Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
-
500 gr taze iç bakla
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1,5 – 2 su bardağı su
tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
Baklaları yıkayın ve süzün. Soğanınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
Tencereye baklaları ekleyin ve 1 dakika orta ateşte kavurun. Suyunu ve şekerini eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
Pişen baklaların atını kapatın içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince ya da 1 gün sonra soğuk olarak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]