medyauzmani.com

Evde ekmek nasıl yapılır? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu hafta sizlerle biri birbirinden güzel ve farklı 3 yeni pasta tarifi paylaşıyorum. Bunlardan ilki yorulmadan yoğurmadan yapabileceğiniz pratik yoğrulmayan ekmek oldu. Diğeri ise bu aralar maya bulmakta zorlananlar için sadece 40 dakikada servise hazır olan mayasız ekmek tarifi.

Son ekmeğimiz Ev Yapımı Somun Ekmeği, sizin için belki de en heyecanlı ve zorlayıcı tarif. Uzun süre yoğrulması gerektiği için zorlanacak diyorum. Bu ekmek ne kadar iyi yoğrulursa o kadar kabarık ve hafif olur.

Ekmek nasıl iyi kabarır?

Öncelikle ekmeği iyi yoğurmanız gerekiyor. İyi yoğrulmuş ekmek güçlü, elastik bir yapıya sahiptir. Bu, iyi yükselmesini sağlar. Yoğurma kabında karıştırılan hamur genellikle kancayı sarar ve karıştırma sırasında tam olarak karışmayabilir. Zaman zaman hamuru mikser kancasının etrafından sıyırın ve önce düşük sonra yüksek devirde karıştırın.

Ekmeği buharda pişirmeli miyim?

Evet. Ekmek buharda pişirildiğinde iyi kabarır. Çoğu ev tipi fırının buhar işlevi yoktur. Buhar fonksiyonlu bir fırın kullanıyorsanız, açık olduğundan emin olun. Buhar özelliği olmayan fırınlarda fırının içindeki suyu ısıya dayanıklı bir kaba koyun ve ekmeği fırına koyduğunuzda suyun kaynamasına dikkat edin. Bunun olması için suyu dışarıda kaynatıp içine koyarsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Demleme yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Hamurun mayalanması için beklediğiniz süreye dikkat edin. Oda sıcaklığı tam fermantasyon sürelerinde önemlidir. Hamur 30 dakika, sıcak ortamda 15 dakika mayalandırılır. Bu nedenle, zamana dikkat ederek hamuru izleyin. Miktar iki katına çıktığında hamur hazırdır. Fazla bekletilen hamur küflenmeye başlar.

Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…

Evde ekmek nasıl yapılır? Tarif malzemeleri

    4 su bardağı + yarım çay bardağı un (500 gr) 1,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı su (325 ml) 1 paket instant maya (10 gr) 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz

Evde ekmek nasıl yapılır? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Instant mayayı bir kaba alın. Toz şeker ve bir çay bardağı ılık suyu ekleyip karıştırın. Mayanın köpürmesi ve aktifleşmesi için yaklaşık 3-4 dakika bekleyin. Mikserin kabına suyu alıp unu ve köpürtülmüş mayayı ekleyip düşük devirde karıştırıyoruz. Hamur toparlanınca tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karıştırırken 3 dakika aralıklarla mikseri durdurun, hamur kancasından hamuru kazıyın ve tekrar karıştırın. Düşük bir hızda başlayın ve ardından kademeli olarak yüksek bir hıza yükseltin. 15 dakika bu şekilde yoğurun. Hamur, sakız gibi pürüzsüz ve yumuşak olacaktır. Hamuru derin bir kaba alıp 4 kenardan ortaya doğru katlayıp bir araya getiriyoruz ve ortam sıcaklığına göre 15 ile 30 dakika arası mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur iki katına çıkınca ekşi mayayı un tezgahına alıp ikiye bölüp bir araya getirin ve bezeyi yapın. Tezgahın üzerine bir bez örtüp 30 dakika daha mayalanmaya bırakın, sonra şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Keskin bir bıçak veya ekmek ruleti kullanarak hamur boyunca derin bir kesi yapın. Önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar mümkünse fansız pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın