Merhaba sevgili arkadaşım,
Yaz aylarında iş ve tatil amaçlı seyahat ederdim. Gezdiğim şehirlerde ünlü yerlere gittim ve mümkün olduğunca yöresel yemeklerin tadına baktım. Tabii projeler için hazırlanan tariflerden bahsetmiyorum bile…
Yani uzun bir aradan sonra güzel bir kilo aldım 🙂 Biliyorsunuz bu konuda işim zordu. Maraton çekimleri, toplantılar, davetler, projeler derken ya yemek yapıyorum ya da yemek geliyor aklıma.
Zaten ben kahvaltıyı dışarıda hazır börek, poğaça, börek yemeyi seven biri değilim. Lisedeyken çok severdim ama yaşlandıkça midemi bulandırmaya başladı. Geçenlerde beslenme uzmanımın bana verdiği menüye tekrar baktım. Vaktim olmadığında veya her gün domates salatalık vs. Seninle kahvaltı yapmaktan sıkıldığımda yulaf ezmesi ile pratik bir kahvaltı yapıyorum. Ayrıca yaseminli yeşil çay içmeyi de severim.
Ya geç kalıyorum, vaktim yok, yolda bir şeyler atıştırıyorum ya da şimdi öğle yemeği yiyorum, onun yerine yulafınızı 5 dakikada hazırlayıp tüketebilirsiniz.
İncir yerine küçük bir elma, armut, mandalina veya portakal da kullanabilirsiniz.
En kısa zamanda yulaf ezmesi ile ilgili farklı tarifler paylaşacağım.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pratik yulaflı kahvaltı tarifi malzemeleri
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi 4 yemek kaşığı yoğurt 7-8 adet badem veya 3 tam ceviz 1 orta boy incir (mevsiminde başka meyvelerle de tatlandırabilirsiniz) Tarçın
Kahvaltılık yulaflı pratik bir tarif nasıl yapılır?
Servis yapacağınız kasede yoğurt ve yulaf ezmesini karıştırın. Yulaflar yumuşarken cevizleri veya bademleri ezin. Kullanacağınız meyveleri dilimleyip kaseye alın ve en son tarçını ekleyip servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]