Kış aylarının vazgeçilmezi, hazır çorbaların ilham kaynağı tarhana çorbası! Çeşit çeşit tarhana var ama benim en sevdiğim hali toz tarhana. Tabi denk gelirsem de yaş tarhanayı kaçırmam. Sadece pişirmek değil kendim de yapmayı severim.
Merak edenler yaş tarhana nasıl yapılır tarifime buradan ulaşabilir.
Her kaşığında sıcacık anılar barındıran bu zamansız tarifi bir de benim usulümle deneyin.
Bundan sonra her hafta artık pek paylaşılmayan tarifleri #mutfaksırlarızamansıztarifler etiketiyle paylaşacağım.
Sonraki tarif ne olsun? Yorumlarda paylaşalım.
Sevgiler…
İçerik Tablosu
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Tarifi İçin Malzemeler
:
-
6 yemek kaşığı tarhana
1 litre (5 su bardağı) su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
tuz
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır? Tarifi Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Salçayı ilave ederek kavurun.
Tarhanayı ekleyerek kavurmaya devam edin.
Suyunu, tuzunu ve sarımsağı ekleyerek karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin.
Sıcak ya da ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]